Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніякого плану у Регіонів і Ющенка немає - посвячені

Понеділок, 7 вересня 2009, 09:47

У Партії регіонів і в оточенні президента заперечують домовленості між ними щодо розпуску Верховної Ради.

"Ми не будуємо плани зараз розпустити Раду. Заяви про це – невиправдані чутки", - говорить депутат від Партії регіонів Ганна Герман, пише "Сегодня".

Раніше заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін заявив: "Складається враження, що ПР і Секретаріат створили спільний виборчий штаб", - нібито спочатку "Регіони" роблять Раду непрацездатною, а потім президент видає указ.

Радник голови секретаріату президента, політолог Вадим Карасьов стверджує: "Ніякого плану немає і бажання такого немає".

"Уже всім зрозуміло, що Тимошенко до виборів залишиться прем'єром, і якщо розпустити Раду, Партія Регіонів втратить останній майданчик для її стримування", - каже він.

А політолог Михайло Погребінський вважає: "Розпуск потрібен тільки Ющенку, але він хоче і не може".

"А ПР в очікуванні своєї перемоги на президентських виборах не збирається робити якихось радикальних кроків. Вони розраховують або створити нову коаліцію навесні, або проводити парламентські вибори вже після перемоги Януковича", - вважає він.

Щоправда, Погребінський вважає дивною поведінку "регіоналів", які явно не мають наміру розпускати Верховну Раду, але при цьому блокують її.

Утім, у ПР відклали на час вимоги ухвалення законів про підвищення мінімальної зарплати і виставили скромніші вимоги.

"Наш лідер упевнений у тому, що у вівторок буде проголосований законопроект про підвищення соціальних стандартів для сиріт і багатодітних родин", - сказала Герман, додавши, що у випадку ухвалення цього закону ПР готова йти на компроміси.

Щоправда, у Регіонах вважають, що коаліція навіть скоріше розпадеться, якщо Рада запрацює.

"Нехай коаліція займеться своїми кадровими питаннями, і тоді вона розвалиться, як картяний будиночок. У Юлі (Тимошенко) вже немає більшості в НУ-НС, та й Блок Литвина подумує втекти з корабля, який тоне", - сказав один із "регіоналів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування