Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді сумніваються, що справа Ющенка завершена

Вівторок, 8 вересня 2009, 13:20

У тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка сумніваються, що ця справа завершена.

"Якщо все так і є, ми будемо дуже раді", - сказав член ТСК Валерій Камчатний (БЮТ) газеті "Комерсант-Україна", коментуючи відповідну заяву Ющенка.

"Але мені здається, що цю заяву Ющенка треба піддати певному сумніву, оскільки в ході нашої роботи надто вже багато було запитань і взаємовиключної інформації. Думаю, усе не так просто", - додав Камчатний.

Раніше голова ТСК Володимир Сівкович (Партія регіонів) заявляв, що в ході роботи комісії було виявлено низку обставин, які можна розглядати як "елементи підробки і фальсифікації фактів слідства" у справі про отруєння Ющенка.

Крім того, деякі члени ТСК заявляли про відсутність у слідства чітких підтверджень того, що отруєння Ющенка було скоєне навмисно.

В інтерв'ю німецькому тижневику "Der Spiegel", текст якого 7 вересня оприлюднила прес-служба президента, Ющенко заявив, що справа про його отруєння завершене, але організатори отруєння вже 4 роки знаходяться в Росії.

За його словами, це колишній заступник голови Служби безпеки України, кухар і людина з обслуги.

Водночас, генпрокурор Олександр Медведько сумнівається, що розслідування справи про отруєння Ющенка буде завершене до президентських виборів.

Відповідно до головної версії слідства, Ющенко був отруєний діоксином під час вечері на дачі колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка 5 вересня 2004 року.

Про те, що особи, причетні до отруєння, переховуються у Росії, Ющенко вперше заявив восени 2007 року. Тоді він назвав їх не підозрюваними, а "ключовими свідками".

За інформацією "Комерсанта", йшлося про колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка та його помічника, колишнього співробітника УБОЗу Тараса Залеського, який також був присутній на вечері 5 вересня 2004 року і замість кухаря подавав плов.

Про особу третього підозрюваного можна лише здогадуватися, оскільки в той вечір на кухні знаходилося два кухарі-узбеки – обоє до цього неодноразово готували для Сацюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування