Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога вимагає пояснень від секретаріату Ющенка

Вівторок, 8 вересня 2009, 15:15

Керівництво секретаріату президента повинно відреагувати на інформацію про хабарі за відзначення держнагородами.

Про це заявляє екс-глава секретаріату президента, лідер "Єдиного центру" Віктор Балога.

"Сьогодні в ЗМІ на адресу секретаріату президента було висунуто дуже серйозне звинувачення у тому, що за відзначення державними нагородами чиновники беруть багатомільйонні хабарі", - зазначив Балога.

"Ці закиди потребують негайної і компетентної реакції керівництва секретаріату, оскільки кидають тінь на репутацію глави держави", - додав він.

За словами Балоги, опубліковані дані мають стати підставою для ретельного внутрішнього розслідування, до якого варто залучити правоохоронні органи.

"Підтвердження оприлюднених відомостей означатиме, що перша особа держави не запобігла корупційним метастазам у власній канцелярії. Саме тому потрібне розслідування, яке або встановить факт торгівлі нагородами або розвіє всі сумні припущення", - заявив він.

"Спростувань у дусі "сам дурень", з якими вже виступили представники секретаріату, явно недостатньо. Треба, щоб у цьому питанні про свою позицію заявили перші особи відомства", - додав Балога.

Екс-глава секретаріату вважає, що результати службового розслідування мають бути оголошені для ЗМІ, а отже, і для громадськості.

"У випадку, коли секретаріат президента буде переконаний у своїй бездоганності, варто захищати репутацію в суді. З іншого боку, авторам публікації також слід представити свої докази", - додав він.

Балога був главою секретаріату президента з вересня 2006 року до травня 2009 року.

Як відомо, бютівець Андрій Сенченко звинувачує чиновників секретаріату президента в роздачі держнагород за хабарі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування