Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про убивство Кушнарьова закрито

Середа, 9 вересня 2009, 11:10

Верховний суд закрив справу про убивство Євгенія Кушнарьова.

Таким чином, він залишив у силі рішення Апеляційного суду Харківської області про амністію Дмитра Завального, якого обвинувачували в ненавмисному убивстві Кушнарьова.

Як повідомив адвокат Завального Владимир Олевський, ВР визнав переконливими аргументи апеляційного суду про законність застосування до Завального закону про амністію.

"Інкриміновані йому злочини не є тяжкими, він раніше не був судимий, не амністований. У нього неповнолітня дочка", – сказав Олевський.

За його словами, рішення ВР оскарженню не підлягає і вступає в силу в середу. Також у середу буде припинена кримінальна справа щодо Завального, а речовинні докази будуть знищені.

Для потерпілої сторони рішення Верховного суду виявилося несподіваним, пише Комерсант-Україна.

"Ми розраховували, що суд дослухається до наших доводів", – повідомила адвокат родини Кушнарьова Наталя Князьська.

За її словами, потерпіла сторона не заперечувала право Завального на амністію, але вимагала розгляду справи про загибель Кушнарьова. "Тепер справа похована", – сказала Князьська.

Кушнарьов був смертельно поранений на полюванні 16 січня 2007 року. У грудні 2007 року прокуратура Харківської області висунула обвинувачення за статтею убивство по необережності Завальному, який був помічником депутата Дмитра Шенцева.

За версією слідства, випущена ним з карабіна куля рикошетом потрапила в Кушнарьова.

Завальному висунули обвинувачення за статтею незаконне носіння вогнепальної зброї, оскільки карабін був зареєстрований на ім'я його батька.

15 травня Апеляційний суд Харківської області задовольнив клопотання Завального про застосування до нього закону про амністію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування