Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає припинити "балачки" навколо гривні

Середа, 9 вересня 2009, 15:06

Президент Віктор Ющенко закликає політиків припинити своїми гучними заявами послаблювати гривню.

Про це заявила прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

"Автори гучних та безпідставних заяв прагнуть змусити людей забути про те, що валютний ринок - це лише віддзеркалення урядової економічної політики в державі. Сумно визнавати, що національна валюта стала заручницею виборів", - сказала вона.

Ванникова додала, що Ющенко, "як один з батьків національної гривні закликає політикум припинити своїми балачками послаблювати національну валюту".

"Це антидержавницька політика та шлях до економічного колапсу", - сказала Ванникова.

Вона також заявила, що "саме за дорученням президента Нацбанк вжив низку заходів, які забезпечили врегулювання ситуації з національною валютою".

Зокрема, за словами Ванникової, було запроваджено систему валютних аукціонів, які захистили тих громадян, що мають кредити в іноземній валюті від різких коливань обмінного курсу.

"Автори нинішнього скоординованого залпу публічних заяв проти НБУ та президента не можуть не розуміти, що працюють не проти глави держави, а проти фінансової стабільності в цій державі, а отже - працюють проти людей України", - сказала вона.

Як відомо, раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинуватив Ющенка у прикритті високопосадовців з НБУ, які здійснювали махінації на валютному ринку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування