Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники не перепрацьовують понад норму

Четвер, 1 жовтня 2009, 09:30

По вечорах надурочно найбільш активно серед інших чиновників працюють представники Кабінету міністрів, включаючи прем’єра Юлію Тимошенко.

Про це пише "Сегодня", ґрунтуючись на кількості засвічених вікон у будівлях головних держустанов країни ввечері 22 вересня, з 19.25 до 20.45 (після офіційного закінчення робочого дня), коли журналісти провели невелике спостереження.

За їхнім висновком, "активно надурочно працюють у Кабміні (включаючи його главу)".

"Не так багато, але достатньо вікон горіло в секретаріаті президента. Досить мало – у СБУ і МЗС. І зовсім небагато – у Мінтрансі й НБУ", - пише видання, зазначаючи, що керівники останніх чотирьох відомств у виборчій кампанії не беруть участі.

Співробітники прем'єра Тимошенко стверджують, що на 9 ранку вона завжди з'являється на роботі і раніше 22:00 ніколи не іде. Може запрацюватися до 2-3 ночі, та ще й подзвонити комусь із міністрів у цей час.

Увечері 22 вересня в Кабміні горіли вікна в кабінеті Тимошенко, у приймальні в. о. міністра фінансів Ігоря Уманського і ще декілька вікон у кабінетах рядових співробітників Мінфіну та Мінекономіки. Також горіло світло в приймальні Георгія Берадзе, першого заступника міністра Кабміну, і вікна прес-служби, зазначає газета.

У секретаріаті президента в неробочий час іноді світяться вікна кабінету глави СП Віри Ульянченко, відзначає видання. Вона о 8 ранку зазвичай вже на роботі й іде не раніше 20.00. Але в момент зйомки журналістами вона вже була відсутня на місці. Президент Віктор Ющенко зазвичай приходить на роботу о 9.00-9.30 і йде о 18.00-18.30.

У Національному банку "не перепрацьовують", зазначає газета. Співробітники НБУ говорять, що після 20.00 їхнє начальство на роботі не застати. Приходять вони на роботу по-різному: перший заступник голови Анатолій Шаповалов – на 8.00-8.30. А голова НБУ Володимир Стельмах узагалі може підійти й до обіду.

У МЗС дипломати часто працюють допізна – особливо коли у світі відбуваються "гарячі" події. Але в мирний час вони, схоже, не переробляють: після 19:00 22 вересня в будівлі практично нікого не було. Хоча за чутками у кабінеті голови МЗС у час відсутності міністра працює черговий і про усі важливі події міністр може дізнатися одним із перших.

У Мінтрансі в день спостереження, судячи з темних вікон, ніхто не працював понад норму. П'ятий поверх (або перший у "скляній" частині будівлі) належить міністрові, якого на даний момент немає. Перший заступник міністра Василь Шевченко й інші зами живуть на шостому-сьомому поверхах. Там вікна були темні. Будівля була майже порожня.

У СБУ в середу о 19.30 безпекою країни була зайнята лише чергова частина і контррозвідка, пише газета. На місцях була й інспекція по особовому складу, яка розслідує службові правопорушення співробітників відомства. А начальства, за спостереженням журналістів газети, не було.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...