Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин розраховує у вівторок попрацювати

Вівторок, 6 жовтня 2009, 00:11

Спікер Володимир Литвин сподівається, що у вівторок Верховна Рада відновить свою роботу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Нам непотрібно черговий раз поглиблювати протистояння. Я сподіваюся, розраховую, вірю і стою на тому, що у вівторок Верховна Рада запрацює і що ми приймемо рішення з усіх питань", - сказав спікер.

Як відомо, раніше регіонал Борис Колесніков заявив, що Партія регіонів продовжуватиме блокування парламенту у разі, якщо коаліція не виконає її вимоги.

Спікер наголосив, що "в Україні відбувається процес руйнації держави в особі інститутів держави, і водночас приватизації інститутів держави".

"У 2004 році інститут президента був зруйнований... Хто б не став президентом – це буде тривалий процес відновлення довіри до інституту президента", - вважає Литвин.

Коментуючи інформацію про зростання у суспільстві настроїв щодо повернення до президентської форми правління, він наголосив: "Це абсолютний абсурд, який нічим не підкріплений".

"Людям необхідна відповідальна і дієздатна влада. Як вона буде називатися - президентська, парламентська, президентсько-парламентська - це абсолютно людей не повинно турбувати", - заявив Литвин.

Крім того, відповідаючи на питання щодо можливості скасування Конституційним Судом нової редакції закону про вибори президента, спікер заявив: "Якщо таке рішення КС буде, то я далекий буду від того, що це рішення лежатиме в правовій площині".

"Можна буде з натяжкою говорити про те, що це рішення лежатиме у політико-правовій площини. Хоча у КС є певні підстави, для того, щоб визнати низку положень закону про вибори неконституційними", - зазначив Литвин.

"Це розуміють ініціатори ухвалення такого закону, так як у Верховній Раді є проект закону про внесення змін до закону про вибори президента. Авторами є ті люди, які організовували і проводили у Верховній Раді цей закон", - підкреслив спікер.

"Цей факт є наочним свідченням того, що відбувалися і відбуваються спроби захопити Верховну Раду і приватизувати парламент", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...