Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль упіймав Балогу, Ульянченко і Богатирьову на розбазарюванні грошей

Середа, 7 жовтня 2009, 12:47

Заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль звинувачує низку чиновників у нецільовому використанні державних коштів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Народної самооборони, яке ґрунтується на відповіді на депутатський запит щодо охорони осіб, які не підлягають під закон про держохорону.

Звинувачення Москаля стосуються голови секретаріату президента Віри Ульянченко, її попередника Віктора Балоги, секретаря РНБО Раїси Богатирьової, голови вищого госпсуду Сергія Демченка, голови Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка, голови ЦВК Володимира Шаповала, екс-голови ДМ Валентини Семенюк-Самсоненко.

Згідно із повідомленням, вказані особи не належать до керівників центральних органів виконавчої влади, не с членами Кабінету Міністрів та не належать до інших осіб, забезпечення безпеки яких, передбачено законом про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб.

Проведеною ревізією встановлено, що УДОУ направляло у відрядження військовослужбовців для охорони осіб, охорона яких не передбачена цим Законом.

Витрати на відрядження військовослужбовців УДОУ, пов'язаних з охороною зазначених осіб за кордоном України, становили 334 127,89 грн., в тому числі: у 2007 році – 59 594,25 грн., у 2008 році – 221 241,31 грн., потягом І-го півріччя 2009 року – 53 292,33 гривень.

В повідомленні наголошується, відповідно до Бюджетного кодексу використання коштів не у відповідності з вказаними нормативними актами є нецільовим використанням бюджетних коштів.

"На думку депутата Геннадія Москаля, вказані чиновники мають набратися громадянської мужності і добровільно внести до каси держави суми, згадані у зв’язку з висновками ревізії КРУ, щоб не псувати імідж людини, яка ініціювала відповідні витрати своїми "указами і розпорядженнями", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, охорона проводилась у відповідності до указів і розпоряджень президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування