Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв відмовою зустрічатися з Ющенком дає "сигнал"?

Четвер, 8 жовтня 2009, 09:44

У четвер у Кишиневі відкривається саміт СНД, на якому не буде чотирьох президентів і зустрічі глав Росії й України.

Про це пишуть російські "Ведомости".

Джерело в МЗС України розповіло газеті, що лист із проханням про зустріч Віктора Ющенка і Дмитра Медведєва було спрямовано через посольство Росії в МЗС ще 15 вересня, і МЗС Росії доповів про нього Кремлю.

Однак джерело в Кремлі стверджує: ніякого запиту про проведення двосторонньої зустрічі від Києва не отримували.

Український дипломат каже: "Ясно, що Ющенку відмовлено з політичних мотивів: Москва ще раз чітко дає зрозуміти, що справу з ним вона мати не хоче, хоча Київ як і раніше виходить з того, що претензії доцільніше висловлювати в очі, а не по телеекрану".

Не очікується і двосторонньої зустрічі Медведєва з президентом Білорусії Олександром Лукашенком: запиту не було з жодної зі сторін, кажуть джерела у Мінську й Москві.

Крім того, з 10 лідерів країн СНД до виконувача обов'язків президента Молдови не приїдуть президенти Таджикистану, Туркменії, Казахстану і, швидше за все, Узбекистану.

У прес-службах цих лідерів кажуть, що ніякого політичного підґрунтя немає. Однак видання припускає, що вони просто ігнорують самміт.

Участь у саміті СНД підтвердили президенти Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Киргизії, Росії, України і "господар" саміту, т. в. о. президента Молдови Міхай Гімпу.

Із Гімпу та ймовірним майбутнім президентом Молдови Маріаном Лупу у Медведєва запланована окрема зустріч, розповів чиновник, який бере участь у підготовці до саміту.

8 жовтня в Кишиневі відбудеться засідання ради міністрів іноземних справ СНД. На ньому, серед іншого, планується прийняття низку рішень з інвентаризації договірно-правової бази Співдружності, у тому числі і з урахуванням виходу Грузії зі складу СНД, сказали "Інтерфаксу" в МЗС Росії.

Міністри також мають узгодити питання щодо проведення майбутніх засідань рад голів держав і урядів, а також ухвалити деякі рішення організаційного і кадрового характеру, сказали в МЗС РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...