Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що Порошенку прийдеться наздоганяти

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 18:59

Президент Віктор Ющенко впевнений, що новий голова МЗС Петро Порошенко реалізуватиме його зовнішньополітичний курс.

Про це глава держави заявив під час підходу до представників українських ЗМІ у Кишиневі.

При цьому він підкреслив, що головна складова цієї політики - відстоювання національних інтересів і розвиток добросусідських відносин з усіма країнами.

Ющенко зауважив, що за останні шість місяців, поки не було міністра закордонних справ, Україна багато втратила у відносинах з країнами-сусідами, Європейським Союзом, Сполученими Штатами Америки та іншими державами.

"Нам сьогодні потрібно це наздогнати, зробити ту роботу, яка за шість місяців не була зроблена, – посилити наші відносини", - сказав президент.

При цьому він зауважив, що в поточному кварталі графік міжнародних контактів України є дуже напруженим.

Зокрема, планується 5-7 візитів керівників інших держав до України, також заплановано багато візитів Ющенка до інших країн, в тому числі країн-сусідів.

Президент подякував усім народним депутатам, які підтримали запропоновану ним кандидатуру міністра закордонних справ.

"Це значний і добрий сигнал, що ця частина української політики – зовнішньополітичний аспект - найближчим часом набере характерної динаміки, що забезпечить відстоювання наших національних інтересів по всьому світу", - сказав Ющенко.

Після завершення спілкування президента з журналістами у приміщенні, де воно проходила, з’явився Порошенко.

Ющенко особисто привітав його з призначенням на посаду глави МЗС. Після цього новопризначений міністр закордонних справ узяв участь у зустрічі Ющенка з прем’єр-міністром Молдови Владом Філатом.

Як відомо, Верховна Рада за поданням президента призначила Порошенка міністром закордонних справ. За відповідну постанову проголосували 240 народних депутатів із 440, зареєстрованих у залі.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування