Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні немає вакцини проти свинячого грипу

Понеділок, 2 листопада 2009, 12:14

Наразі в Україні немає вакцини проти свинячого грипу.

Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.

"На даний момент вакцини в Україні немає, але ми ведемо переговори з представництвами всіх країн та виробниками. Декілька вакцин вже у процесі реєстрації в Україні", - заявив він.

Заступник міністра наголосив, що єдиним препаратом, який "допомагає і лікує" свинячий грип, є "Таміфлю".

Разом з тим Лазоришинець зауважив, що цей препарат "не є засобом профілактики".

"Цей препарат діє лише тоді, коли в організмі є вірус. Він ефективний у перші дні захворювання", - нагадав заступник міністра.

Лазоришинець заявив, що Міністерством охорони здоров'я було закуплено 67 тисяч доз препарату і отримано 60 тисяч доз від ВООЗ.

"Уночі літак зі Швейцарії доставив 300 тисяч доз – це приблизно місячний запас, який необхідний для лікування", - повідомив Лазоришинець і додав, що цей препарат вже розподіляється по регіонах країни.

За словами заступника міністра, провідні фахівці стверджують, що "імунопрофілактика проти сезонного грипу необхідна, бо вона дає можливість на 50 % зменшити ризик захворюваності свинячим грипом".

Лазоришинець наголосив, що ситуація із захворюваністю є "дуже складна і не передбачувана".

"Ми не можемо спрогнозувати, що буде далі", - заявив заступник міністра і додав, що в міністерстві щоденно будуть проводитися брифінги щодо поточної ситуації з епідемічною ситуацією.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування