Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко візьме гроші на соцвиплати з боргу

Понеділок, 2 листопада 2009, 13:58

Президент Віктор Ющенко пропонує фінансувати підвищені соцвиплати за рахунок коштів внутрішнього державного боргу.

Про це йдеться в президентському проекті змін до бюджету на 2009 рік.

"Законопроект спрямований на забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат та виплати допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям у встановлених законодавством розмірах", - зазначає прес-служба президента.

Проектом закону пропонується:

- визначити джерелом покриття додаткової потреби у ресурсах Пенсійного фонду кошти держбюджету та збільшити видатки за програмою "Покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України для виплати пенсій" на суму 1100 млн. гривень;

- збільшити обсяг субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям на 100 млн. гривень.

Збільшення видатків за цими бюджетними програмами пропонується здійснити за рахунок зменшення на відповідну суму передбаченого законом обсягу фінансування видатків на обслуговування внутрішнього державного боргу, враховуючи фактичну економію ресурсу на зазначену мету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування