Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС пропонує нових комісарів

Четвер, 26 листопада 2009, 11:53

Держави-члени ЄС подали свої кандидатури до майбутнього складу Європейської Комісії.

На основі цих пропозицій президент Комісії Баррозу має оптимально розподілити посади між кандидатами для ефективної роботи інституції, передає прес-служба Єврокомісії.

"Я радий отримати імена кандидатів від усіх держав-членів ЄС", - зазначив президент Комісії Жузе-Мануель Баррозу.

"Я з нетерпінням чекаю на можливість презентувати сильну команду Європейської Комісії перед Європейським Парламентом", - додав він.

Так Австрія подала кандидатуру Йоганнеса Гана.

Раніше від Австрії Євро комісаром була Беніта Фереро-Вальднер, яка займалася питаннями зовнішньої політики ЄС. Однак цього разу її кандидатура подана не була.

Бельгія пропонує Карела де Ґухта, від Болгарії буде Руміяна Єлева, від Греції - Марія Даманакі.

Від Данії кандидатом є Конні Гедеґор, від Естонії – Сийм Каллас, від Ірландії – Майре Ґеоґеґан Квін, від Іспанії - Хоакін Альмунія, від Італії - Антоніо Таяні, від Кіпру – Андрулла Вассиліу.

Від Латвії запропонована кандидатура Андріса Пібалґса, який вже був євро комісаром з питань енергетики.

Від Литви кандидатом є Альґірдас Шемета, від Люхембурґу – Вів’ян Рединґ, від Мальти – Джон Даллі, від Нідерландів – Неелі Крус, від Німеччини – Ґюнтер Еттинґер, від Польщі – Януш Левандовські, від Румунії – Дачан Чолош.

Від Словаччини пропонується Марош Шевчович, від Словенії – Янез Поточнік, від Угорщини – Ласло Андор, від Чехії – Штефан Фюле, від Фінляндії – Оллі Рен, від Франції – Мішель Барньє, від Швеції – Сесилія Мальмстрьом.

Відповідно установчих договорів ЄС Колегія Європейських Комісарів мусить містити по одному представнику від кожної країни ЄС.

Новий склад Єврокомісії очолюватиме знову представник Португалії Жозе-Мануель Баррозу.

Віце-президентом Єврокомісії і водночас Високим представником ЄС у справах зовнішніх справ та безпекової політики стала британка Кетрин Ештон.

У січні в Європарламенті відбудуться слухання, на яких депутати ознайомляться з вибором держав-членів ЄС та президента Європейської Комісії.

Після цього Парламент має ухвалити рішення щодо всього складу нової Комісії. Таким чином скоріш за все рішення буде ухвалене не раніше початку січня 2010 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...