Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейські медики застерігають від підробних ліків

Вівторок, 3 листопада 2009, 09:03

Європейська медична асоціація попереджає про велику кількість підробок ліків проти "свинячого грипу".

За даними цієї асоціації, кримінальні угруповання намагаються нині заробити на продажу підроблених ліків проти так званого "свинячого грипу".

За твердженням експертів, такі препарати можуть містити низку речовин – від звичайного цукру до щурячої отрути, передає "Німецька хвиля".

У застереженні, яке розповсюдила асоціація, йдеться, що ті, хто купує підробки або ж копії ліків проти "свинячого грипу" (А/Н1N1), піддають своє життя та життя членів своєї родини великому ризику.

Загалом такі препарати розповсюджуються через інтернет, і пропонуються за ціною, нижчою, ніж в аптеках.

Спеціалісти асоціації підрахували, що останнім часом засіб "Таміфлю" проти H5N1 (так званого "пташиного грипу", який ходив світом минулого року, - ліки від нього нібито дієві і проти А/Н1N1) за кількістю реклами в інтернеті та розісланих спамів випередив "Віагру".

Загалом підробки намагаються купити у тих країнах, уряди яких закупили недостатню кількість препаратів для лікування "свинячого грипу", зауважує Європейська медична асоціація.

Окрім застережень щодо медичних препаратів, спеціалісти також висловили низку зауважень і щодо деяких інших засобів.

Так, вони не радять купувати пігулки, які нібито посилюють імунну систему за лічені години, оскільки, скоріш за все, їхня дія не відповідає обіцянкам продавців. Торгують такими таблетками шахраї, які таким чином намагаються отримати зиск від епідемії.

Те ж саме стосується й дорогих дезінфекційних засобів, які нібито вбивають вірус H5N1. Експерти зауважують, що звичайне мило є не менш ефективним.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування