Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко через епідемію скасувала тендери

Середа, 4 листопада 2009, 09:57

Уряд дасть право головам облдержадміністрацій та мерам міст закуповувати без тендерів медикаменти, необхідні для боротьби з епідемією грипу.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко в середу під час селекторної наради з керівниками регіонів з питань запобігання поширенню інфекційних захворювань, повідомляє прес-служба уряду.

Вона повідомила, що з цією метою уряд на засіданні 4 листопада відкоригує постанову щодо використання коштів для подолання епідемії грипу.

"Сьогодні уряд відкоригує постанову і надасть право обласним державним адміністраціям, АР Крим, Києву, Севастополю закуповувати за рахунок цих фінансових ресурсів медикаменти і все, що потрібно для подолання поширення інфекції, без тендерів, але з контролем Міністерства економіки за цінами, які пропонуються", - сказала прем’єр.

Тимошенко зазначила, що усі необхідні погодження з процедури закупівлі ліків у Міністерстві економіки та Міністерстві охорони здоров’я мусять проходити протягом години.

"Я звертаюся до Міністерства економіки та Міністерства охорони здоров’я на жодну годину не затримувати затвердження цін. Якщо у когось буде лежати на затвердженні ціна більше ніж одну годину – просто будуть звільнятися з посади", - наголосила прем’єр.

Тимошенко додала, що у разі закупівлі медикаментів за цінами, нижчими за оптові, ніякого узгодження з міністерствами не потрібно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування