Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко: "Тема об'єднання кандидатів вичерпана"

Середа, 4 листопада 2009, 16:32

Кандидат у президенти Юрій Костенко вважає нереальним об'єднання демократичних сил на виборах.

Про це лідер Української народної партії сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Говорячи про можливість співпраці й імовірність зняття своєї кандидатури Костенко заявив: "У цієї проблеми є два аспекти".

"Якщо говорити про спільні погляди, то ми не бачимо в когось із кандидатів програми, аналогічної нашій. У цьому плані ми унікальні. Інші праві партії або припинили своє політичне існування, або пішли обслуговувати інтереси неправих політиків. Наприклад, Народний рух України підтримує соціал-демократа Юлію Тимошенко", - сказав він.

"Якщо говорити про об'єднання... Такого, як на президентських виборах 2004 року, не буде. Тема об'єднання кандидатів на сьогодні вичерпана", - додав лідер УНП.

"Усі йдуть зі своїми кандидатами, своїми політичними командами, і це не тільки президентська кампанія, але й кампанія підготовки до виборів депутатів місцевих рад 30 травня 2010 року і можливих дострокових парламентських виборів. Виходячи з цих реалій, сьогодні немає з ким вести дискусії про об'єднання", - заявив Костенко.

За його словами, "Блоку Костенко точно не буде".

"УНП не буде з кимсь блокуватися на цих виборах. На великий жаль, на правому фланзі системних партій такого рівня, як наша, не залишилося", - сказав Костенко.

"У парламентських виборах братиме участь Українська народна партія, і це наше принципове рішення після виборчої кампанії 2006 року", - зазначив він.

На виборах президента-2010 Костенко не має наміру знімати свою кандидатуру.

"У нас є рішення з'їзду партії, і там про моє зняття не йдеться. Я ж не сам собою беру участь у виборах – я представляю праву політичну команду", - наголосив він.

Лідер УНП також визнав, що в цій кампанії їм "дуже складно конкурувати з так званими піар-кандидатами, реклама яких сьогодні тисне на виборців".

"Скільки буде коштувати кампанія, я поки не знаю, оскільки ще не закінчено формування рекламних бюджетів. Але, думаю, загальна сума складе десь 80 млн грн.", - зазначив він.

Костенко також окреслив основні позиції своєї передвиборної програми. Зокрема, це – зміна української політики на користь українського виробника, збільшення попиту на українську продукцію, зниження податкового тиску на малий бізнес.

Також у разі своєї перемоги на виборах Костенко планує перегляд "всіх україно-російських угод" і встановлення орендної плати для Чорноморського флоту РФ у Севастополі на рівні від щонайменше $5 млрд до $10 млрд на рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування