Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Князевич просить кримінальну справу за заклики проти вакцинації

Середа, 4 листопада 2009, 18:01

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич просить генпрокурора порушити кримінальну справу проти тих, хто виступав проти сезонної вакцинації.

Про це Князевич заявив на засіданні, що присвячене ситуації з епідемією грипу в Україні під керівництвом президента Віктора Ющенка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я звернувся до Медведька порушити кримінальну справу проти тих, хто виступав проти кампанії вакцинації", - сказав міністр.

У свою чергу головний санлікар України Олександр Біловол вважає за доцільне проводити профілактичну вакцинацію від сезонного грипу в тих регіонах, де немає піку захворюваності.

При цьому Біловол підкреслив, що необхідно 15 млн. доз для вакцинації і в першу чергу, вакцинуватися повинні лікарі, оскільки серед них хворих 2674, і померло 4 людини - 3 лікаря і 1 медпрацівник з середньою медосвітою.

Крім того, він наголосив на необхідності вакцинації вагітних жінок.

Біловол повідомив, що зараз є дві вакцини проти вірусу свинячого грипу, окрема, одна російська.

Головний санлікар запевнив, що вакцина проти свинячого грипу не буде використовуватися, поки не буде протестована в Україні.

"Поки ми не пройдемо всі дослідження тестування, ми ні в якому разі цю вакцинацію проводити не будемо", - сказав він. При цьому Біловол закликав не політизувати питання "цієї вакцини".

Також головний санлікар заявив, що Міністерство охорони здоров'я не виключає оголошення карантину ще в кількох регіонах України.

"У разі подолання (епідемічного) порогу, карантинні заходи будуть поширюватися ще на кілька регіонів", - сказав він.

Біловол додав, що це можуть бути Київська, Полтавська, Одеська, Вінницька та Чернігівська області.

Головний санлікар також повідомив, що у Львівській області за кілька днів дещо стабілізувалася ситуація захворюваності на грип.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...