Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє карати за неслухняність

Середа, 4 листопада 2009, 18:04

Посади міністра охорони здоров'я і головного державного лікаря введені до складу Ради нацбезпеки та оборону.

Про таке своє рішення президент Віктор Ющенко заявив під час свого звернення до співвітчизників.

За його словами, "головним центром прийняття рішень має стати РНБО". "Невиконання її рішень буде супроводжуватися негайним поданням до правоохоронних органів", - зазначив президент.

"Нагадую це всім відповідальним особам і привертаю увагу до всіх моїх доручень, зроблених у Львові 4 дні тому. Через три дні спливає строк виконання цих доручень", - заявив Ющенко.

Він заявив, що "єдиним принципом організації протиепідемічних заходів у загальнонаціональному масштабі має бути такий – лікуємо захід України, усіма силами захищаємо схід, північ, центр і південь України".

"Вимагаю від уряду виконати доручення РНБО, вирішити питання оплати праці медиків у цей складний для країни період", - сказав президент.

"Ключова загроза, яка багатократно обтяжує становище – безлад у системі організації охорони здоров'я і захисту життя людей", - зазначив Ющенко.

"Ми повинні визнати, що Україна не має єдиного простору охорони здоров'я. Профілактика будь-яких інфекцій, у тому числі через вакцинацію, подоланні наслідків епідемії є виключно у компетенції державної санітарно-епідеміологічної служби України", - заявив він.

За словами Ющенка, очолює СЕС "головний санітарний лікар, а його призначає прем’єр".

"Діюча Конституція, після змін 2004 року віддала реалізацію державної політики у сфері охорони здоров'я до виключних повноважень уряду. Практика застосування цих повноважень, як свідчить сьогоднішній день – провальна", - сказав президент.

"Виконавчій владі, яка не підпорядковується президенту я запропонував цілісний план реформи системи охорони здоров'я і у продовж років комплекс доручень і рекомендацій, які дозволили створити оптимальну модель організації цієї системи", - вважає він.

"Мої зауваження подавали виключно як безпідставне втручання у роботу уряду і голослівну критику", - заявив Ющенко.

"Ще у квітні 2009 я звернувся до уряду з вимогою створити спеціальну міжвідомчу комісію проти поширення вірусу грипу, профінансувати центр грипу і вжити всіх заходів, щоб захистити країну від грипу", - зазначив глава держави.

"Часткове виконання доручень має свої результати. Проігнорували не мене, проігнорували народ", - наголосив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування