Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ СКАЗАЛА, ЯКИЙ ЇЙ ПОТРІБЕН ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ

Субота, 7 листопада 2009, 12:26

Президент Росії Дмитро Медведєв сподівається, що наступний президент України буде більш прагматично налаштований до Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю журналові "Шпігель".

"Через якийсь час в Україні відбудуться вибори. Я сподіваюся, що зрештою біля керма цієї держави стануть сили більш прагматично налаштовані стосовно наших контактів", - заявив він.

На питання журналіста, що ним проводиться політика "досить жорсткого ставлення до сусідів на пострадянському просторі, наприклад, щодо України", Медведєв запитав, а чи немає проблем між країнами ЄС.

"Якщо Ви мені скажете, що не існує ніяких проблем у відносинах між державами Євросоюзу або навіть між державами, що просто знаходяться на території Європи, то, напевно, це буде несправедливо. Такі проблеми існують і в Німеччини, такі питання існують і в нас", - зауважив він.

"Якщо взяти, наприклад, Україну. Так, у нас йде досить жорстка полеміка, але не між суспільством і вже точно не між державами в цілому. А якщо говорити гранично відверто, то ця полеміка або всі ці складності стосуються тільки однієї людини – нинішнього президента України. Таке в історії буває", - заявив Медведєв.

"Так, дійсно, я особисто вважаю, що президент України зайняв досить неконструктивну позицію стосовно нашої країни. У нього домінують русофобські уявлення", - підкреслив російський президент.

За словами Медведєва, усе, що робив Ющенко в останні роки, "було спрямоване на те, щоб розірвати традиційні зв'язки між Україною і Російською Федерацією".

"Це супроводжувалося досить неприємними, я б сказав, сумними речами: розривом економічних домовленостей, героїзацією поплічників фашизму, бажанням переробити історію. Рішення про висилку тих чи інших дипломатів – це просто недружній крок. І на це потрібно реагувати", - додав він.

Як відомо, Україна вислала дипломата, підозрюваного в підтримці екстремістських організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...