Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин подумає, чи слухати скарги БЮТ на бюджет

Субота, 7 листопада 2009, 15:59

Спікер Володимир Литвин визначиться з підписанням закону по змінах у держбюджет-2009 після вивчення документів і рішення регламентного комітету.

Про це він заявив під час поїздки в Умань, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я ще раз уважно вивчу, якщо є відповідне подання від депутата або від групи депутатів - піднімемо стенограму (пленарного засідання ). Після цього, відповідне подання буде спрямовано в регламентний комітет і на підставі висновку регламентного комітету, голова Верховної Ради буде діяти", - сказав Литвин.

При цьому він нагадав існуючу практику ухвалення рішень у парламенті, коли депутат або фракція вносить пропозицію про ухвалення законопроекту в 1-му читанні й у цілому - на одному пленарному засіданні.

За словами Литвина, таким порядком Рада вже ухвалила низку рішень, однак питання полягає в тому, зацікавлена або не зацікавлена та чи інша фракція парламенту, у прийнятті того чи іншого рішення.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 листопада, Верховна Рада затвердила зміни до державного бюджету на 2009 рік, якими встановлюються механізми фінансування підвищення соціальних стандартів з 1 листопада.

Закон прийнятий у цілому незважаючи на бурхливі протести БЮТ і заяви, що в них є зауваження до закону.

Після цього БЮТ почав збирати підписи за відставку віце-спікера Лавриновича, який вів засідання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування