Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко побачила позитивні ознаки, але допомоги попросила

Понеділок, 9 листопада 2009, 10:10

Прем'єр Юлія Тимошенко відзначає тенденцію до зменшення кількості захворюваності українців на грип і ГРВІ.

Про це вона сказала на зустрічі з представниками Всесвітньої організації охорони здоров'я в понеділок у Києві.

"Зараз вже є певні позитивні ознаки зниження захворюваності на грип і ГРВІ. Якщо 4 листопада кількість хворих становила 127254 людини, то 8 листопада - 32468. Тобто, простежується певна позитивна динаміка", - заявила прем'єр.

Вона зазначила, що у 17 регіонах ще перевищено епідеміологічний поріг, але "у десяти (регіонах) ми його не досягли і вже простежується зниження захворюваності".

Тимошенко підкреслила, що в "найгіршому 2007 році" протягом 9 місяців на грип і ГРВІ перехворіло 6 млн. 280 тис. осіб, у той час як в 2009-м за цей же період 5 млн. 316 тис.

При цьому, за словами прем'єра, рівень смертності від ускладнень пневмонією за 9 місяців 2007 року склав 4720 чоловік, а за аналогічний період 2009 року - 3822 людини.

"Така тенденція простежується і в останні три місяці 2009 року ... Якщо ми візьмемо період жовтень-листопад 2007 року - тоді померло 688 чоловік. В аналогічний період 2009 року - на 15% менше", - сказала прем'єр.

Крім того, Тимошенко просить Світову організацію охорони здоров'я допомогти забезпечити українців вакциною проти грипу А/H1N1.

"Я хотіла б просити вас, щоб ВООЗ допоміг Україні забезпечити своїх громадян протипандемічною вакциною", - сказала прем'єр.

Тимошенко також звернулася до представників ВООЗ з проханням допомогти організувати "правильну інформаційну кампанію щодо боротьби з епідемією грипу та ГРВІ в країні".

Крім того, вона вважає, що в Україні потрібно докорінно змінити систему вакцинації населення.

"Ми абсолютно усвідомлюємо, що в Україні на абсолютно іншому рівні повинна бути поставлена вакцинація. Має бути докорінно змінена і стратегія, і тактика вакцинації населення в Україні", - сказала Тимошенко.

Прем'єр підкреслила, що в питанні вакцинації населення в Україні склалася проблема, "народжена недовірою населення до імунізації".

"Справа в тому, що були одиничні випадки наслідків вакцинації (негативних наслідків), які потім роздувалися піар-кампаніями, і ця безвідповідальна політизована інформаційна кампанія призвела до того, що люди дуже мало вакцинуються проти сезонного грипу та інших інфекційних захворювань", - підкреслила Тимошенко.

Прем'єр зазначила, що в боротьбі з вірусом A/H1N1 альтернативи вакцинації немає.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування