Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податкову звинувачують у сприянні незаконній монополії

Понеділок, 9 листопада 2009, 12:51

Депутат-регіонал Олена Лукаш звинувачує Державну податкову у незаконних діях щодо прийняття електронної звітності підприємців.

Про це, зокрема, йдеться у зверненні Олени Лукаш до голови ДПА України Сергія Буряка та Генерального прокурора Олександра Медведька.

Депутат вказує, що з 1-го листопада 2009 року приймання податкової звітності в електронному вигляді, що надсилається платниками податків засобами телекомунікаційного зв'язку, має реалізуватися виключно через операторів електронної звітності.

Така норма викладена в листі ДПА України від 28 жовтня 2009 року №23680/7/28-0517.

Операторів електронної звітності визначено лише два: ТОВ "Ефективні інформаційні системи" та ТОВ "Оператор електронної реєстрації та звітності".

Посилаючись у листі на розпорядження Кабінету Міністрів України "Питання Загального реєстру податкових накладних", заступник голови ДПА України В.В.Регурецький "забуває", що дію цього документа зупинено Указом президента", - вказує депутат.

"Забуває" високопоставлений податківець і про конкуренцію на ринку послуг. Відтак, у зазначеному листі про можливість подання звітності в електронному вигляді безпосередньо до ДПА України, як її отримувача, взагалі не згадується", - зазначає Лукаш.

Таким чином, завдяки змові влади і бізнесу майже 4 мільйони підприємців, а також державні установи та організації, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів, будуть змушені оплачувати послугу двох посередників замість звітування безпосередньо до ДПА, вказує депутат.

"Посередники не лише збагатяться за рахунок таких дій більш ніж на 2 мільярди гривень, а у їхньому розпорядженні може опинитись інформація про фінансовий стан всіх платників податків. Цей безлад терміново потрібно зупинити", - наголошує Лукаш.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування