Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк сподівається потрапити на ще одні виборів, поки рейтинг не розсипався

Понеділок, 9 листопада 2009, 15:09

У 2010 році в Україні повинні відбутися не тільки місцеві вибори, але й вибори Верховної Ради, причому на основі відкритих списків.

Так вважає кандидат у президенти Арсеній Яценюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що в наступному році відбудуться не тільки вибори в місцеві ради... у наступному році відбудуться обов'язкові парламентські вибори, тому що іншого шляху подолання політичної корупції немає", - сказав Яценюк на прес-конференції в понеділок у Сімферополі.

"У країні має бути новий парламент, що обирається на підставі нового виборчого закону", - додав він.

На його думку, виборці повинні голосувати за депутата, що закріплений за округом, що належить до тієї чи іншої партії.

"Тому, звичайно, виборчий процес в Україні не закінчиться виборами президента. Якщо ми говоримо про новий курс країни, то це якісні зміни влади, що передбачають як зміну системи, так і зміну людей, що представляють систему. Виходячи з цього, у країні має бути новий президент, новий парламент і нові органи місцевої влади... тоді країна може одержати розвиток, тоді країна може йти шляхом модернізації", - заявив Яценюк.

При цьому він додав, що якщо цього не відбудеться, "ми знову одержимо ту ж ситуацію - зміниться одна персоналія, а все те болото залишиться... у тому числі і те, що називається сьогоднішній український парламент... хоча це не парламент, а закрите акціонерне товариство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування