Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За голос виборця кандидати готові заплатити 800 гривень

Середа, 2 грудня 2009, 15:29

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко констатує збільшення застосування адмінресурсу і підкупу виборців.

"На тлі затихання офіційної агітації дійсно збільшилися приклади застосування адмінресурсу і підкупу виборців, однак вони не є системними, численними, і поки що не впливають на результати виборів", - сказав він на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, за його словами "користуються адмінресурсом ті кандидати, що займають визначене становище - президент, прем'єр, спікер".

Зокрема, практично у всіх регіонах КВУ фіксує роздачу земельних актів на безкоштовне одержання землі. Це проводять відповідні органи, що повинні цим займатися.

При цьому ведеться агітація за кандидата в президенти Юлію Тимошенко, і сам процес широко висвітлюється в ЗМІ, причому таке висвітлення організовують виборчі штаби даного кандидата.

У той же час, кандидат від опозиції Віктор Янукович, також використовує адмінресурс на місцях, оскільки користується підтримкою в більшості місцевих органів влади й у керівників промислових підприємств.

У той же час, на даному етапі центральні штаби практично цілком припинили фінансування виборчих кампаній і переклали цю функцію на місцеві партійні організації і місцевий бізнес.

Голова КВУ відзначає, що представникам місцевого бізнесу дають обіцянки включити їх у партійні списки на місцевих виборах.

"Фактично великого криміналу тут немає, однак якщо політичні сили кажуть, що вони за відкриті списки, але з іншої сторони на місцевих виборах обіцяють людям, що їх включать у списки, то це значить, що списки знову будуть закритими, тобто знову має місце обман виборців", - підкреслив Черненко.

Говорячи про підкуп виборців, він відзначив, що в КВУ надходить така інформація, однак вона поки є неформальною. Зокрема, за його словами, люди, що займалися організацією підкупу виборців на попередніх виборах, зараз також активізували свою діяльність.

Зокрема, у КВУ є інформація, що вони знову ходять по гуртожитках, переписують студентів, а також у сільській місцевості - місцевих жителів.

За даними КВУ, у центральних штабах на вартість одного голосу виборця приділяється до 800 гривень.

Разом з тим, це не означає, що ця сума буде видаватися безпосередньо виборцеві, оскільки значна частина її осяде в посередників, десятників, сотників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування