Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка лякають приходом диктатора

Четвер, 3 грудня 2009, 14:44

Згортання свободи слова може стати реальною політичною перспективою уже наступного року.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Ігор Попов, коментуючи парламентські слухання на тему "свободи слова в регіональних ЗМІ".

"На жаль, через політичні мотиви та помилки організаторів ці слухання не виправдали очікувань фахівців і не дали системних відповідей на ті виклики, які зараз постали перед засобами масової інформації", - зазначив він.

"Загострення політичної кризи посилило проблеми. Надходить все більше інформації про втручання власників у редакційну політику, звільнення журналістів за політичними мотивами", - зауважив представник президента.

"Уже в найближчий рік, на жаль, ця тенденція може посилитися. Покращення ситуації в галузі свободи слова ми не очікуємо, але може бути погіршення", – попередив Попов.

За його прогнозом, до таких наслідків може призвести обрання на найвищу державну посаду політиків авторитарного характеру. "Дехто прийде президентом і скаже: буду диктатором. Для чого? Порядок навести? Ні, закрутити гайки", – сказав Ігор Попов.

За словами заступника глави секретаріату, провісниками антидемократичних тенденцій у ставленні до преси є законодавчі спроби запровадити цензуру в Інтернеті, внесення законопроектів про введення покарання за наклеп залежно від рівня достатку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування