Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що суддів мало "трясуть"

Четвер, 3 грудня 2009, 22:10

Президент Віктор Ющенко стурбований станом справ щодо запобігання та викриття фактів корупції у судовій системі.

Про це заявив заступник глави секретаріату Петро Шатковський, повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідно до інформації Генпрокуратури за 9 місяців поточного року слідчими прокуратури направлено до суду 26 кримінальних справ за обвинуваченням 21 судді", - сказав він.

"Ці результати не відповідають фактичній поширеності корупції у судовій гілці влади, що свідчить про зосередження основних зусиль оперативних підрозділів органів внутрішніх справ і СБУ на викритті поодиноких випадків хабарництва, вчинених окремими суддями, як правило, низової ланки судів", – зазначив Шатковський.

За його словами, ця ситуація поряд з високим рівнем латентності злочинів, пов'язаних з корупцією і хабарництвом, пояснюється неналежною організацією роботи оперативних підрозділів правоохоронних органів щодо виявлення і документування злочинної діяльності.

"За таких обставин першочергового значення набуває наявність в оперативних підрозділах достатньої інформації про можливе одержання хабарів тими чи іншими суддями", - сказав Шатковський.

Також, він заявив, що важливе "своєчасне заведення за наявності передбачених законом підстав оперативно-розшукових справ та порушення за ними кримінальних справ".

"Однак, незважаючи на поширеність і підвищену суспільну небезпеку хабарництва, основні показники оперативно-розшукової діяльності органів внутрішніх справ і СБУ залишаються на незадовільному рівні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування