Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари відмовилися знімати свого лідера

Неділя, 6 грудня 2009, 16:59

Депутат від НУ-НС Мустафа Джемілєв продовжить очолювати Меджліс кримськотатарського народу.

У неділю в Сімферополі делегати 2-ї сесії V Курултаю (національного з'їзду) кримських татар переважною більшістю голосів відхилили заяву Джемілєва з проханням звільнити його з посади голови Меджлісу.

За те, щоб звільнити Джемілєва від керівництва Меджлісом з більш ніж 200 делегатів проголосували всього 3 людини, включаючи самого Джемілєва. 

Як заявив перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров, рішення Курултаю залишити Джемілєва пов'язано з необхідністю завершити процес формування системи органів національного самоврядування кримських татар у Криму.

"Делегати зазначили, що нам потрібно завершити повне оформлення системи Курултаю і Мустафа (Джемілєв) просто зобов'язаний залишитися главою в такий час, коли у нас є внутрішні переформатування", - сказав він.

За словами Чубарова, делегати також зазначили, що "в Україні досить неспокійний час, що пов'язано з виборами президента, а також майбутніми виборами до місцевих рад і парламентськими виборами".
   
"Це воля делегатів Курултаю і ми повинні підкорятися цій волі. Мустафа Джемілєв є нашим лідером і ніхто не може дозволити собі зміну лідера в той час, коли перед нами стоять великі завдання", - підкреслив він.

Як відомо, Джемілєв є головою Меджлісу кримськотатарського народу з червня 1991 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування