Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС спростовують, що скомандували Україні об'єднуватися з Молдовою

Вівторок, 8 грудня 2009, 20:15
 

У ЄС категорично спростовують інформацію про можливість вступу України в ЄС тільки у зв'язці з Молдовою.

Про це заявила європейський комісар з питань зовнішньої політики і Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер, коментуючи повідомлення ЗМІ.

"Я можу сказати дуже чітко: ми в Європейській Комісії ніколи не говорили нічого подібного", - заявила вона.

"Я говорила дуже чітко і згадувала про це, коли ми були в Україні на саміті, який пройшов зовсім нещодавно: насамперед, Східне партнерство не для членства. У той же час воно залишає двері відкритої... Як я завжди говорила - майбутнє неможливе передбачити", - сказала вона.

"Обидві сторони - країни (партнери) і країни-члени ЄС мають бути, дійсно, одностайні в цьому. Це - позиція, яка не має ніякого зв'язку з іншою країною. Я сподіваюся, я була зрозумілою зараз ", - сказала вона.

У понеділок газета "Комерсант Україна" повідомила з посиланням на джерела в Єврокомісії про нову умову європейської сторони - вступ України в ЄС має відбуватися в парі з Молдовою.

У МЗС України висловили обурення дезінформацією в українських ЗМІ навколо переговорів з Європейським Союзом за згодою про асоціацію.

"Мене турбує та інформація, що висвітлюється в ЗМІ щодо того, що нібито є домовленість про те, що Україна стане членом ЄС разом з Молдовою", - сказав заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: