Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин наказав усім вийти з тіні і не кидати країну у "вигрібну яму"

Вівторок, 2 лютого 2010, 09:43
 

Спікер Володимир Литвин вважає, що бюджет на 2010 рік не буде ухвалено і після президентських виборів.

Про це він сказав, виступаючи з промовою перед депутатами на відкритті нової сесії парламенту.

"Бюджетний рік втрачено. Оптимізм, що у березні ми зможемо прийняти бюджет, очевидно, був передчасний. Рік втрачено через різного роду імпровізації та експерименти, а за великим рахунком - через балаканину", - сказав Литвин.

Він закликав депутатів відповідально поставитися до бюджетного процесу і вимагати розгляду бюджету найближчим часом.

"Як голова Верховної Ради, я бачу своє завдання скромно: докричатися до кожного з вас і примусити повірити в себе, у своє призначення і відповідальність. Зробити все, щоб нові післявиборчі реалії своєю тінню не закрили країну, народ, а заодно і нас", - сказав Литвин.

"У тіні, звісно, безпечніше себе почувати. Але треба вийти, мабуть, нам з тіні, і ставити з боку Верховної Ради питання про розгляд бюджету-2010", - додав він.

Литвин також закликав депутатів "відійти від змов, угод і квот" і "не бути статистами у боротьбі за судову систему".

"Окреме питання - призначення на адміністративні посади у судах. Вважаю, що останнє має бути прерогативою Верховної Ради. Не Ради суддів, не Вищої ради юстиції, а якщо Верховна Рада - вищий представницький орган народу, то давайте візьмемо на себе це зобов'язання і будемо відповідально його виконувати", - сказав він.

Литвин також окремо зупинився на взаєминах Верховної ради і Конституційного Суду.

"КС фактично проникає у сферу компетенції Верховної Ради. Давайте згадаємо епопею з регламентом Верховної Ради. КС більше нічим займатися, як внутрішнім документом Верховної Ради? У той же час КС не має регламенту, затвердженого законом і починає вчити Верховну Раду!", - обурився він, додавши, що "КС не повинен перетворюватися у політичний орган".

Крім того, Литвин запропонував до кінця виборчої кампанії ухвалити регламент Верховної Ради "і не давати додаткових підстав для гонінь на Верховну Раду".

"Бо як документ не підготуємо, кожного щось не влаштовує. Давайте ми проголосуємо цей закон до завершення президентської кампанії. Бо після того жодного рішення прийнято не буде і Верховна Рада буде у підвішеному стані", - сказав він.

Литвин також спрогнозував, що за будь-якого результату виборів, суперечки між двома таборами продовжуватимуться.

"За нинішньої ситуації, коли протистояння доводиться до манії, після агонії виборів нас швидше за все очікуватиме продовження з'ясування стосунків і одночасне намагання пристосувати країну і владу, передовсім Верховну Раду, під переможця. І першого, і другого, допустити не можна", - сказав він.

"Вдумайтеся: сама влада фактично оголосила країну ворогом влади і штовхає народ у вигрібну яму!", - обурився спікер.

Українська правда

  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...