У МВС продовжують слухатися Луценка, та "тривогу" може підняти не лише він

Середа, 3 лютого 2010, 11:33

Суперечки навколо перебування Юрія Луценка на чолі Міністерства внутрішніх справ пов'язані з тим, що лише голова МВС може вирішувати кадрові питання.

Так заявив заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко в інтерв'ю "Газеті по-київськи", опублікованому в середу.

При цьому він продовжує підпорядковуватися Луценку як виконувачу обов'язків міністра внутрішніх справ.

"Є рішення Кабміну: Луценко - в. о. голови МВС, - і я йому підкоряюся. А всі юридичні суперечки лише через те, що тільки діючий міністр може вирішувати кадрові питання", - сказав Савченко.

"У нас кожен заступник знає, що він повинен підписати. Якщо навіть немає міністра, я теж можу в разі потреби оголосити тривогу чи дати команду на переїзд особового складу в Київ чи інший регіон", - сказав заступник голови МВС.

Крім того, він розповів, що до другого туру виборів президента буде удосконалений "контроль за міліціонерами".

"У нас є близько 33 600 виборчих дільниць. На кожній мають стояти цілодобово по двоє співробітників (МВС). Якщо помножити - це 67200. Якщо бюлетені розвезуть і порахують того ж вечора чи в ніч виборів, то це одна справа, - а буває, що рахують і по декілька днів", - зазначив Савченко.

"За законом ми повинні охороняти документи постійно. Але міліціонер теж жива людина - він може від утоми заснути чи піти до куми повечеряти. Тому в нас за черговими на дільницях будуть закріплені так звані "десятники" - офіцери для перевірок і контролю", - сказав він.

"Приміром, у Києві на кожні 10 дільниць - призначать одного "десятника", який не буде нести службу, а лише займатися перевіркою. Він може приїхати вночі, відреагувати на якісь інциденти - адже навіть наші працівники через недосвідченість можуть повестися неправильно", - пояснив заступник голови МВС.

За його словами, "під час першого туру деякі обласні начальники вже проводили такі перевірки - і декого навіть звільнили".

Савченко також розповів, що в міліції немає своїх інформаторів у штабах кандидатів у президенти: "У нас не повинно бути там людей - це завдання СБУ. Нас політика не цікавить".

"Ми співпрацюємо на місцевому рівні з кожним головою виборчкому. Вони знають телефони керівників райвідділів, облуправлінь МВС. Це все одно, що ми охороняємо вашу квартиру і повинні знати як у будь-який час знайти хазяїна", - сказав заступник голови МВС.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News