Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ придумав тест для Литвина

Середа, 3 лютого 2010, 18:48
Фракція БЮТ вимагає від спікера Володимира Литвина не підписувати зміни до закону про вибори президента.

З такою заявою звернувся до голови парламенту перший заступник глави фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, повідомляє прес-служба блоку.

"Партія Регіонів продемонструвала українському суспільству, всій світовій спільноті, що за умови перемоги Віктора Януковича на президентських виборах буде діяти один закон і єдине право: необмежені права буде мати Янукович та невелика купка наближених до нього осіб", - йдеться у заяві.

У БЮТ заявили, що "перед розглядом цього законопроекту у другому читанні він повинен був розглянутий профільним комітетом".

"Депутати повинні були подати свої доповнення та зауваження і лише після їх оформлення комітетом державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради та його висновку він міг розглядатись у сесійній залі", - зазначається у заяві.

"Натомість відбулось грубе порушення усіх цих норм.  Для розгляду цього законопроекту, на позачерговому засіданні парламенту 3 лютого не було жодних законних підстав", - вважають у блоці.

"Методи, завдяки яким був проголосований законопроект Лавриновича, яскраво свідчать, що він писався для створення необмеженого поля для застосування масштабних фальсифікацій, які спотворять вибір громадян", - наголосила прес-служба.

"Для того, щоб вже у середу цей закон був прийнятий, зауваження депутатів були оформлені організаційним відділом Верховної Ради, який не має жодного відношення до змісту та суті законопроектів", - йдеться у заяві.

У БЮТ нагадали, що "фракція Партії Регіонів в ніч з 2 на 3 лютого окупувала сесійну залу і депутати були позбавлені можливості вивчити сам законопроект, і внести обґрунтовані зауваження та поправки до нього".

"З огляду на це, фракція БЮТ вимагає від Литвина не підписувати законопроект, який був прийнятий всупереч усім правовим нормам, які регламентують діяльність законодавчого органу держави", - зазначила прес-служба.

"Підписання Литвином цього закону буде свідчити про те, що спікер парламенту спільно з Партією Регіонів та її лідером Януковичем, перетворює законодавчий орган держави в джерело повного ігнорування букви закону", - вважають у БЮТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування