Литвину готують "залізобетонну" відповідь за розвал коаліції

Вівторок, 2 березня 2010, 11:25

Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко не був уповноважений заявляти про відсутність коаліції від імені фракції.

Про це заявили два депутати НУ-НС Борис Тарасюк та Роман Зварич.

Зварич наполягає на тому, що на погоджувальній раді, після якої голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про розпад коаліції, Мартиненко не мав права голосувати за припинення її діяльності, оскільки це не відображає позицію більшості депутатів фракції.

Крім того, Зварич в черговий раз повідомив про наміри оскаржувати дії Литвина, який оголосив про припинення діяльності коаліції, попри те, що жодна з фракцій не оголосила про вихід з її складу.

"А щоб розпалася коаліція треба, щоб одна з фракцій вийшла з коаліції. Цього не відбулося. Натомість голова Верховної Ради зробив відповідне оголошення", - зауважив депутат.

На переконання Зварича, "голова Верховної Ради грубо порушив Конституцію та закон про регламент".

"Я особисто сьогодні готую адміністративний позов на такі процесуальні дії голови Верховної Ради і найближчими днями я його зареєструю в адміністративному суді", - пообіцяв Зварич.

"Я глибоко переконаний, що цей позов має всі можливості бути задоволеним. З точки зору юриста, такий позов є залізобетонним", - додав він.

За словами Зварича, на даний момент у фракції НУ-НС немає 37 голосів на користь коаліції з Партією регіонів і "єдина група, яка заявила про те, що вона готова йти цим шляхом – це Єдиний центр".

Як відомо, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко розповів, що на погоджувальній раді Литвин запитав у голів фракцій, чи є коаліція. За її існування підняв руку тільки Кириленко, інші проголосували за те, що коаліції немає. Після цього Литвин вийшов у сесійну залу.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування