Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ульянченко: "Участь у нелегітимній коаліції нас не цікавить"

П'ятниця, 5 березня 2010, 10:10


Заява Віри Ульянченко про готовність "Нашої України" увійти в коаліцію за умови прем'єрства Віктора Ющенка не була погоджена з депутатами партії.

Сама Ульянченко сказала газеті "Комерсант-Україна", що ні з ким не консультувалася перед тим, як оприлюднити в середу свою заяву.

Але голова політради "Нашої України" запевнила, що на той момент її позиція співпадала з партійною.

"Я робила заяву, знаючи настрої в партії, знаючи позицію членів "Нашої України"!" - сказала вона, зазначивши, що коаліція "Нашої України - Народної самооборони" й Партії регіонів допомогла б зберегти демократичний курс розвитку країни.

Разом із тим відмову депутатів-"нашоукраїнців" підтримати створення коаліції з Партією регіонів Ульянченко вважає логічною.

За її словами, у четвер ситуація змінилася: Партія регіонів ініціювала внесення до регламенту Верховної Ради змін, які стосується процедури формування коаліції.

"З огляду на події сьогоднішнього дня, коли Партія регіонів перейшла до антиконституційних дій, депутати ухвалили абсолютно правильне рішення. Участь у нелегітимній коаліції нас не цікавить", - заявила Ульянченко.

Як відомо, вона зустрілася з народними депутатами від своєї партії в четвер вранці.

Один із учасників цієї зустрічі розповів: "Нам запропонували підтримати лінію партії. Але наша позиція незмінна: ми не допускаємо можливості участі в коаліції з Партією регіонів".

За словами депутата Андрія Парубія, на зустрічі "говорили в основному про недопущення неконституційного розвитку подій у парламенті".

"Питання, яке ви поставили (можливість входження у коаліцію), ми також обговорювали. Але рішень по ньому не ухвалили", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...