Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича звинуватили у виконанні наказів Кремля

Субота, 6 березня 2010, 12:43

Лідер "За Україну!" В’ячеслав Кириленко називає заяву президента Віктора Януковича у Москві щодо Степана Бандери виявом неповаги до українського народу.

"Зроблена Януковичем у Москві заява про намір позбавити Степана Бандеру звання Героя України є виявом неповаги президента до українського народу, його історії і національної пам’яті", - заявив він, повідомляє прес-служба "За Україну!".

Кириленко також назвав безпідставними твердження Януковича, що присвоєння звання Героя України Бандері "не сприймається" в Україні.

"Янукович і його олігархічне оточення – це далеко не вся Україна. Для мільйонів українців люди, які боролися й умирали за те, щоб Україна стала незалежною державою, були й будуть героями. І якщо нацисти та комуністи за багато років не змогли витравити з сердець українців поваги до своїх героїв, тим більше це не вдасться януковичам" – сказав він.

Кириленко вважає показовим той факт, що Янукович пообіцяв скасувати указ про Бандеру "не будь-коли, а до 9 травня".

"Тобто йому важливо не просто виконати замовлення Кремля, а використати світлу дату перемоги над нацизмом для розпалювання політичного протистояння в Україні", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування