Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк видав президенту цінні вказівки

Неділя, 7 березня 2010, 21:11

В Україні має бути ухвалена прагматична програма дій уряду.

Про це йдеться у відкритому листі депутата від НУНС Арсенія Яценюка президенту Віктору Януковичу, в якому він виклав своє бачення майбутньої політики України, повідомляє прес-служба Фронту змін.

Також він наголошує, що має бути ухвалений реалістичний держбюджету на поточний рік та прогноз на наступний, і проведений аудит внутрішнього і зовнішнього державного боргу.

Серед пріоритетів політики Яценюк вбачає, зокрема "дієву боротьбу з корупцією та створення нового державного органу – Національного антикорупційного комітету – за рахунок скорочення інших".

Він також вважає, що "українці, які знаходяться на межі зубожіння, мають отримувати допомогу лише через прямі грошові виплати".

Яценюк наголосив на необхідності створення ефективної пенсійної системи через "прийняття нового закону, який забезпечить перерахунок пенсій в залежності від реального вкладу кожного громадянина в розвиток економіки" та проведення податкової реформи.

Депутат зазначив, що має бути проведена реформа енергетичного сектору, що передбачає створення ринку вугілля, збільшення потужності електрогенерації, зменшення вартості електроенергії, стимулювання її експорту.

Яценюк також вважає за необхідне провести аудит діяльності "Нафтогазу", "Укрзалізниці", "Укравтодору", "Укрнафти" та затвердити "антикризові програми фінансової стабілізації" цих компаній.

Серед пріоритетів економічної політики депутат також назвав розбудову інфраструктури, зміни в системах освіти і медицини та розвиток аграрного сектору.

Крім того, він наголосив на необхідності перегляду планів фінансового оздоровлення українських банків, прискорення програми санації і ліквідації окремих банків, затвердженої Нацбанком, та ухвалення програми довгострокового рефінансування комерційних банків.

"Паралельно потрібно запровадити жорсткий моніторинг на ринку валютних операцій, аби не допустити валютних спекуляцій і незаконний відтік капіталу. Також ми маємо відновити співпрацю з МВФ та іншими міжнародними кредиторами", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...