Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Яценюк сказав, коли піде в опозицію

Понеділок, 8 березня 2010, 22:12

У парламенті має бути створена легітимна коаліція.

Про це заявив депутат від НУНС Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV.

"Якщо президент почне свою каденцію з нелегітимних кроків – це підірве довіру до влади і в середині України, і назовні", - вважає він.

"Парламент зараз на це штовхає, адже самим солодким видається самий короткий і легкий шлях: давайте швиденько зберемо депутатів, щось комусь там пообіцяємо...але сформуємо цю коаліцію. Я називаю цю коаліцію "мертвих душ", - заявив депутат.

"Нам непотрібна коаліція "мертвих душ". Вона розвалиться рівно через декілька місяців, коли треба буде приймати рішення. А рішення зовсім непопулярні", - наголосив Яценюк.

За його словами, "БЮТ та інші політичні сили тільки й очікують на так звану нелегітимність, щоб заблокувати парламент і знову отримувати бали". "Ми знову увійдемо в ще одну хвилю політичної кризи. Всі тільки на низькому старті", - зазначив депутат.

"Дайте можливість це зробити і ми знову будемо блокувати парламент, бити себе в груди і казати, які вони великі українці. Вони великі українці до того моменту, доки крісло під одним місцем знаходиться", - заявив Яценюк.

"Прийняття легітимної коаліції – це базове завдання, щоб працював парламент, щоб опозиція займалися своєю справою", - наголосив він.

"Якщо ми робимо коаліцію до 2012 року, на підставі ідеологічних засад і Партії регіонів, і НУНС, – це не є тимчасове. Це коаліція до наступних парламентських виборів", - заявив Яценюк.

За словами депутата, якщо цього не відбудеться, то не існує іншого легітимного шляху призначення уряду, крім створення "тимчасової коаліції на 60 днів" до проведення позачергових парламентських виборів.

Як відомо, раніше Верховна Рада внесла в першому читанні запропоновані регіоналами зміни до регламенту, які дозволяють формувати коаліцію з окремих депутатів.

Водночас представники БЮТ і частина НУНС назвали ці зміни незаконними і порушенням Конституції, оскільки згідно з Основним законом коаліцію формують фракції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: