Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: закон Януковича – другий після Конституції

П'ятниця, 4 червня 2010, 17:50
Закон про основи внутрішньої та зовнішньої політики є другим за важливістю документом після Конституції.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Закон про основи внутрішньої та зовнішньої політики можна розглядати як другий за важливістю документ після Конституції, оскільки він покликаний деталізувати конституційні приписи і виставити віхи, які задають напрям розвитку країни", - сказав він.

Спікер наголосив, що цей документ "повинен співвідноситися з настроями людей і...консолідувати суспільство, тобто не містити положення і приписи, які викликають заперечення тієї чи іншої частини суспільства, а дає нам відчувати себе народом і нацією".

Крім цього, зауважив Литвин, такий документ "потрібен ще й для того, щоб як всередині країни, так і за її межами було зрозуміло, на яких світоглядних засадах будує свою діяльність влада".

"Таким чином, на перший погляд традиційний, "ритуальний" документ несе на собі величезне навантаження. Я вважаю, що завдання влади полягає у тому, щоб у тому числі через такі закони допомогти людині усвідомити, що вона повинна бути господарем свого життя", - зазначив він.

За словами Литвина, цей законопроект, ухвалений парламентом у першому читанні, "є добротною основою, щоб Верховна Рада могла разом з урядом і президентом довести її до вищої кондиції", і висловив переконання, що основна роль у цьому процесі має належати парламенту, який відповідатиме за те, яким буде остаточний текст документу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування