Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко йти не збирається, хоча незадоволені ним є

Вівторок, 6 липня 2010, 09:58


У Партії регіонів є незадоволені віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, але більшість її депутатів не бачить підстав звільняти його.

Про це розповіли газеті "Сегодня" представники Партії регіонів.

"Саме Тігіпко відповідав за підготовку Податкового кодексу, який викликав масу критики з боку підприємців. І якщо до другого читання буде такий же жахливий проект, як до першого, нерви в президента можуть не витримати", - сказав один із депутатув-регіоналів.

Однак за словами першого заступника голови фракції Михайла Чечетова, у коаліції немає приводу звільняти Тігіпка. Тим більше, після згоди МВФ на видачу кредиту Україні - цю роботу теж курирував Тігіпко - його відставка малоймовірна.

Чутки про те, що Тігіпко сам у вересні, напередодні місцевих виборів, піде у відставку й перейде в опозицію, щоб узяти більше голосів на них зі своєю політичною силою, спростовують в оточенні Тігіпка.

Так, заступник віце-прем'єра по партії "Сильна Україна" Кость Бондаренко стверджує: "Тігіпко йти не збирається. Я жодного разу не чув від Сергія Леонідовича про таке бажання. Він прийшов у Кабмін працювати, а не влаштовувати демарші".

"На виборах ми надали місцевим парторганізаціям самим визначатися з підтримкою кандидатів. Якщо десь буде кандидат у депутати або мери від ПР, який влаштує місцеву організацію, вона може підтримати його", - зазначив Бондаренко.

"Але насамперед ми розраховуємо на власні сили - адже рейтинги показують: Тігіпко не тільки зберіг позиції на Сході, Півдні й у Центрі, але й додав на Заході", - додав він.

Як відомо, депутат від БЮТ Ольга Боднар зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про звільнення Тігіпка.

Крім того, у Мінтрансі ходять уперті чутки про майбутнє звільнення міністра транспорту Костянтина Єфименка (квота блоку Литвина), пише "Сегодня". Але джерело газети в керівництві Партії регіонів сказало, що на даний момент такого проекту постанови у фракції немає, хоча до Єфименка є великі претензії.

Між тим, Чечетов сказав газеті "Комерсант-Україна": "Питання про те, що зараз нам потрібно поміняти 2-3-4-х міністрів, на порядку денному не стоїть, кадрові революції поки не передбачені. Це питання порушують ті, хто хоче спробувати розхитати нашу команду".

За його словами, питання зміни членів уряду буде знову порушуватися за результатами роботи. "Будуть позитивні результати - нормально, негативні - будемо поправляти, провал - отже, будемо змінювати незалежно від того, член це Партії регіонів чи наших партнерів", - запевнив Чечетов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: