Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розказала, як вивчила в Ющенка українську

Вівторок, 6 липня 2010, 18:13

Юлія Тимошенко вважає, що у разі проведення владою грамотної, заохочувальної мовної політики вся Україна розмовлятиме українською мовою.

Про це Тимошенко заявила на зустрічі з представниками політичних партій, молодіжних та громадських організацій Тернопільської області, повідомляє її сайт.

"Якщо держава трішечки це підштовхне - делікатно і красиво, і в Донецькій області згадають, а не вивчать, українську мову. Ми не вчили. Ми згадували її. Якщо ми почнемо з вами правильно розвивати все українське в Україні, генетична пам'ять спрацює", - заявила вона.

"Якщо міста в східних регіонах були повністю русифіковані, то село - і в Дніпропетровській, і в Харківській, і в Луганській, і в Донецькій області завжди було українським. Воно було і залишається цією колискою мови", - додала Тимошенко.

"У мене по маминій лінії повністю всі знаходились в селах, в місті Дніпропетровськ, там - козацький край, це поруч із Запорізькою Січчю. Ми ж потім прийняли бабусю додому, і вона з нами жила. Все ж таки у дітей, які мають якесь відношення до села, є така генетична пам'ять", - зазначила Тимошенко.

"Я все життя не розмовляла українською. Я прийшла в уряд до Ющенка і, можливо, на третій тиждень заговорила українською, тому що у нас всіх це є. Бо так чи інакше, у кожного по лінії родини абсолютно точно є хтось в селі, і українська мова в нас є", - переконана Тимошенко.

Лідер БЮТ також додала, що її донька Євгенія розмовляє українською мовою без спеціального навчання, а зять Шон завжди намагається використовувати окремі українські слова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: