Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семиноженку хотіли віддати пам'ять

Середа, 7 липня 2010, 12:30
 

Голова Українського інституту національної пам'яті Ігор Юхновський найближчим часом полишить роботу в закладі.

Про це  пише "Україна молода".

Інcтитут був створений президентом Ющенком і досліджував Голодомор, визвольні змагання минулого століття.

Як повідомила газета "Комерсант-Україна", минулого тижня тоді ще віце-прем'єр Семиноженко запропонував Юхновському написати заяву про звільнення за власним бажанням.

Очікувалося, що керівником цієї структури за сумісництвом мав стати сам віце-прем'єр-міністр.

Юхновський подав рапорт про звільнення з 12 серпня. Але домовленості зазнали краху, коли Верховна Рада неспо­дівано відставила самого Семиноженка.

"Це була ціла комедія, - розповів Юхновський. - У п'ятницю представники Інституту, я з заступниками, мали зустрітися з Семиноженком. Аж раптом його знімають. Тобто порушуються умови мого відходу. Тоді я написав заяву про те, що відкликаю свій рапорт. Заяву зареєстрували у Кабінеті Міністрів. Але за годину прийшов "посильний" з уряду і приніс рішення Кабміну про те, що я звільнений із посади. Рішення було датоване 30 червня".

Відповідаючи на запитання, наскільки щирим у своїй аргументації був Семиноженко і чи міг би він бути об'єктивним на посаді керівника Інституту національної пам'яті, Юхновський відповів, що вони давно знайомі із Семиноженком, мали приятельські взаємини.

"А те, що, ставши віце-прем'єром, він намагався підлаштуватися під дух нового уряду і Президента, то це правда", - додав Юхновський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування