Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ пояснили, навіщо нацькували Альфу на Діденка

Понеділок, 2 серпня 2010, 08:29
 

Генпрокуратура перевірила законність дій СБУ при затриманні екс-глави Держмитслужби й колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України".

Це було зроблено на доручення президента Віктора Януковича у відповідь на прохання від екс-президента Леоніда Кравчука й предстоятеля УПЦ Мефодія, передає Сегодня.

За словами сотрудниы прес-служби ГПУ Ирины Анкудиновой, участь у затриманні Діденка співробітників "Альфи" пояснюється тим, що в того крім водія-охоронця були ще й особисті охоронці, які могли перешкоджати виконанню постанови суду.

"Альфівці", говориться в матеріалах перевірки, діяли в межах своїх повноважень, не застосовуючи спецсзасобів і силу.

Реакцію на матеріали перевірок в оточенні Леоніда Кравчука в неділю дізнатися не вдалося - він був поза зоною досяжності. А офіційний представник УПЦ КП, єпископ Євстратій Зоря сказав, що церква клопотала лише про милосердя до обвинувачуваних і про те, щоб правосуддя вершилося за законом, але не більше.

Нагадаємо, Макаренка затримали 23 червня - він обвинувачується в службовій недбалості при розмитненні 11 млрд куб. м газу в 2009 році. Буде утримуватися під вартою до 25 серпня.

Діденка затримали 9 липня в рамках кримінальної справи за фактом нанесення збитків державі також у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. Під арештом він буде до 12 вересня.

За арештованих заступилися екс-президент Леонід Кравчук, глава УПЦ КП Філарет і предстоятель УАПЦ Мефодій, написавши прохання президенту.

Кравчук заявив, що рішення про затримання Службою безпеки Макаренка й Диденка виглядають як надмірні дії, у яких не було необхідності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування