Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв: "Загроза пожеж залишається. Влада зобов'язана ефективно працювати"

Середа, 4 серпня 2010, 10:36

При Кабінеті міністрів для реагування на пожежну небезпеку створено оперативний штаб із координації дій відповідних відомств.

Як повідомив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, відкриваючи засідання уряду в середу, це зроблено за дорученням президента Віктора Януковича.

Крім того, в регіонах створюються регіональні оперативні штаби.  

За словами Клюєва, попри вжиті заходи й вимоги обережності в час спеки, 28 липня на території двох районів Луганської області сталася лісова пожежа, яка за декілька годин охопила площу понад 200 гектарів, - але була погашена.   

"Загроза пожеж залишається", - сказав перший віце-прем'єр.

За його словами, у випадку виникнення пожеж будуть залучатися сили МНС, Міноборони, МВС, Мінагрополітики, Держрприкордонслужби, Держлісгоспу, Ради міністрів АР Крим та місцевих органів влади.

Клюєв зазначив, що Міноборони повинно приділяти особливу увагу стану складів боєприпасів та озброєнь.

"Ми не маємо права допустити повторення ситуації, що сталася у попередніх роках у Новобогданівці та Лозовому", - сказав він.

Перший віце-прем'єр ще раз закликав громадян уважно ставитися до свого здоров'я та здоров'я дітей у зв'язку зі спекою, уникати загрози отримання теплових ударів, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, "берегти державне, суспільне та власне майно".

Клюєв зазначив, що Росія потерпає від пожеж - і "Україна не має права стояти осторонь", тому президент Віктор Янукович пообіцяв російському керівництву надати підтримку в гасінні лісових пожеж.

Зокрема, в Росію направлено два пожежних літака АН-32, сказав він. Крім того, у низці областей сформовано зведені загони, які зосереджено в прилеглих до кордону з Росією територіях.

Крім того, спеціалізований опіковий центр у Донецьку та оздоровчі заклади готові до прийому людей із постраждалих регіонів Росії.   

"Не зважаючи на спеку та відпустки, влада на всіх рівнях зобов'язана ефективно працювати", - сказав Клюєв.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...