Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситуація зі складами боєприпасів у Лозовій загрозлива – експерт

Понеділок, 9 серпня 2010, 09:23

Ситуація на військовому арсеналі у Лозовій Харківської області - загрозлива, вважають експерти.

Як сказав в інтерв'ю Deutsche Welle директор військових програм центру імені Разумкова Микола Сунгуровський, "ситуація - достатньо критична".

"Усе залежить від того, у якому стані територія полігону та навколо. Дуже складно боротися з природою, коли така спека та іноді виникають буревії. Факторів розповсюдження полум'я багато. Наскільки я знаю, на полігоні виконують  державну програму з забезпечення вибухопожежної безпеки", - сказав він.

Сунгуровський вважає, що усе залежить від  кількості коштів та їх цільового використання.

"Багато що залежить від того, як ставляться до вирішення питання. Якщо б завдання було - у певний проміжок часу позбутися залишків снарядів і було б виділено кошти, це було б зроблено. А коли питання стоїть - отримати комерційну вигоду, у процес втручаються посередницькі структури, які затягують цей процес, уся справа від цього страждає", - зазначив він.

В Україні, за словами експерта, дуже багато боєприпасів, що зберігаються просто неба. 

На території арсеналу у Лозовій зараз зберігається близько 2 тисяч тонн боєприпасів, а також розкидано навколо після вибухів 2008 року приблизно 41 тис. тонн.

Як відомо, міністр оборони Михайло Єжель заявив, що буде зроблено все можливе, аби не допустити пожежі на арсеналі у Лозовій.

З понеділка до патрулювання арсеналу додатково залучать військових Харківського гарнізону.

Крім того, у стані готовності перебуватиме і техніка, необхідна для гасіння пожеж.

Як очікується, найближчим часом на території арсеналу почнуться саперні роботи. Міністр оборони повідомив про виділення на це понад 20 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування