Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісія у справі РУЕ кличе Бойка "на килим"

Середа, 8 вересня 2010, 15:35

Комісія з розслідування діяльності "РосУкрЕнерго" заслухає інформацію міністра палива й енергетики Юрія Бойка в даній справі на наступному засіданні.

Відповідне рішення про звернення до Бойка з проханням взяти участь у наступному засіданні комісія ухвалила в середу, 8 вересня, повідомляють "Українські новини".

Це засідання тимчасової слідчої комісії відбудеться орієнтовно в період із 14 по 16 вересня.  

За словами глави ТСК депутата Романа Зварича, раніше в рамках його неформальної зустрічі з Бойком, міністр висловив готовність усіляко співпрацювати з комісією.

Крім того, члени комісії мають намір вивчити протягом найближчих 2 тижнів (до 23 вересня) роздані на засіданні матеріали у справі для ухвалення попереднього рішення.

За словами Зварича, комісія має намір у майбутньому також звернутися до парламенту із проханням продовжити термін роботи ТСК, який завершується орієнтовно наприкінці вересня.

Як відомо, 23 червня СБУ затримала колишнього голову Державної митної служби Анатолія Макаренка, а 9 липня - колишнього першого заступника глави "Нафтогазу України" Ігоря Діденка.

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд гривень, який належав компанії "РосУкрЕнерго" (RosUkrEnergo).

Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольму зобов'язав "Нафтогаз" повернути РУЕ 11 млрд куб. м природного газу й надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд куб. м як неустойку за порушення умов контракту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування