Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський заперечив причетність СБУ до "тиску" на Зварича

Четвер, 9 вересня 2010, 11:13

Депутат Роман Зварич зустрічався з головою СБУ Валерієм Хорошковським, який запевнив, що ані він, ані Служба безпеки не мають відношення  до спроб тиску на депутата.

Про це сам Зварич, який очолює парламентську тимчасову слідчу комісію з вивчення діяльності компанії "РосУкрЕнерго", сказав Радіо "Свобода".

Зварич наголосив, "За час, коли я був призначений головою цієї комісії, на мене здійснюється доволі сильний тиск".

"Представник, як він себе сам представив, від пана Фірташа, зустрічаючись з моєю дружиною, яка є власником окремої фірми, заявив, що перевірка Службою безпеки діяльності цієї фірми може припинитися, якщо я буду сприяти тому, що буде винесене відповідне рішення на користь інтересів пана Фірташа", - додав парламентар.

За словами Зварича, після відмови у сприянні інтересам "РосУкрЕнерго" тиск з боку силових органів посилився, зокрема, невідомі особи стежили за автомобілем його дружини Світлани.

Член парламентської комісії, очолюваної Зваричем, депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах сказав Радіо "Свобода", що готовий допомогти колезі позбутися тиску.

"Такі прояви тиску, однозначно, потрібно жорстко зупиняти. І не просто зупиняти, а робити все, щоб були сформульовані висновки по тих, хто використовує, так звані, методи тиску, з тим, щоб не кортіло іншим", - переконаний він.

"Якщо такі прояви будуть надалі, ми об'єднаємо зусилля, щоб захистити і честь, і права, і гідність нашого колеги по комісії", - заявив Кінах.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: