Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче й далі переписувати Конституцію

Вівторок, 5 жовтня 2010, 16:44
Президент Віктор Янукович заявляє, що подальше оновлення Конституції буде проходити не на догоду політичній кон'юнктурі.

Про це він заявив на всеукраїнському зібранні юридичних працівників з нагоди майбутнього дня юриста у вівторок у Києві.

"Виклики сьогодення змушують нас до подальших редакційних змін Конституції...Ми не створюємо цей документ (про внесення змін до Конституції) під тиском поточної політичної кон'юнктури чи на догоду якійсь політичній силі", - сказав президент.
 
При цьому Янукович зазначив, що результатом конституційної реформи має стати документ, "підвладний часу", який буде захищати права всіх українців та забезпечувати механізм перетворення української держави на "по-справжньому демократичне суспільство".

Крім того, за його словами, Основний закон держави повинен забезпечити ефективну систему державного управління. "Конституційний процес не повинен бути заполітизованим, він має об'єднати всі верстви суспільства", - підкреслив президент.

Пояснюючи необхідність подальшої зміни Конституції, президент зазначив, що "до цього змушують виклики сьогоднішнього дня".

При цьому Янукович нагадав, що про необхідність конституційної реформи він неодноразово заявляв ще під час своєї передвиборної кампанії. "Зараз настав час почати цей процес", - сказав президент.

Як відомо, згідно з рішенням Конституційного Суду від 30 вересня, визнано неконституційними зміни Основного закону від 8 грудня 2004 і відновлено дію Конституції 1996 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...