Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція підозрює, що харківського журналіста вбили через спадок

Четвер, 2 грудня 2010, 10:05

Основною версією зникнення журналіста Василя Климентьєва є вбивство на професійному ґрунті.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

"З восьми версій зараз ми відмели половину. Можу нагадати, що залишилися. Вбивство у зв'язку з професійною діяльністю - основна версія", - сказав він.

"Друга версія: вбивство, вчинене родичами Климентьєва через спадщину (він був небідною людиною, на його рахунках - близько $600 тисяч). У Климентьєва були неоднозначні відносини з близькими: одним він щось обіцяв, інші розуміли, що нічого не отримають", - заявив заступник міністра.

"Третя версія: вбити могли боржники - вдома у редактора знайдено чимало боргових розписок. Четверта версія - інсценування. Вона поки залишається, але, швидше за все, відпаде", - зазначив він.

За словами Фаринника, "в основну версію - вбивство на професійному ґрунті - входить підверсія, що могли докласти руку міліціонери".

"У справі вже є колишній правоохоронець Андрій Козир, який працював у міліції Харкова. Він у розшуку у двох справах: одна розслідується, інша вже слухається в суді", - сказав міліціонер.

"Ще до зникнення Климентьєва він "погорів" на злочинах з наркотиками і був звільнений з "органів", потім зник. Його бачили перед зникненням в компанії Климентьєва, і ми не відмітаємо версію, що він міг бути причетним до цього злочину", - заявив він.

Фаринник також зазначив, що "водоймище, на якому знайшли човен з його речами, "переорали" вже вздовж і впоперек". "Зараз досліджуються всі невпізнані трупи, знайдені в Харкові і області. А також невідомі тіла, виявлені після 12 серпня по всій Україні", - додав він.

"З моменту зникнення Климентьєва тільки в Харкові і області було знайдено 46 невпізнаних трупів чоловіків віку Климентьєва. З них по 35 вже встановлена особа. Решта перевіряються. За іншими областями - 44 невідомих тіла, що підходять за параметрами. Щодо них ще триває перевірка", - зазначив міліціонер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування