Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рідному місту Януковича загрожує затоплення через борги

П'ятниця, 4 березня 2011, 08:03

Робітники шахти-водокачки "Червоний Жовтень" у Єнакієве погрожують припинити роботу, якщо їм не виплатять зарплату, а це може призвести до затоплення.

Про це повідомляє "Остров" із посиланням на прес-службу Центрального комітету профспілки працівників вугільної промисловості України (ЦК ППВП).

Як говориться у повідомленні, шахтарів уже два місяці "годують порожніми обіцянками" про зарплату.

Керівництво ДП "Укршахтгідрозахист" заявляє, що грошей немає, посилаючись на зволікання з боку Кабінету міністрів, який досі не затвердив постанову, що регламентує надходження коштів підприємствам "Укршахтгідрозахисту".

"Улітку минулого року тільки погроза зупинки водовідливних установок змусила Мінвуглепром згадати про нас і виплатити чотиримісячну заборгованість із заробітної плати, і ось знову така ж ситуація...", - заявляє голова первинної профспілкової організації шахти "Червоний Жовтень" Юрій Тесля.

У повідомленні ЦК ППВП зазначається, що зупинка шахти може обернутися катастрофою для Єнакієве: "Якщо водовідливний комплекс припинить роботу, під водою опиняться території, на яких розташовані житлові будинки, загрожує підтоплення і діючим шахтам. І тоді проблема одного держпідприємства перетвориться на екологічну катастрофу міського масштабу, від якої можуть постраждати люди".

Недофінансування всіх статей видатків також призвело до того, що підприємству за борги відключили подачу водопровідної води, доводиться використовувати тільки шахтну воду, яка не проходить необхідного очищення, на ремонт устаткування й підтримку гірських виробок у нормальному стані коштів також практично не виділяють.

У повідомленні говориться, що торішній наказ Мінвуглепрому з оптимізації заробітної плати на підприємствах галузі призвів до скорочення працівників шахти, а тим, хто уникнув звільнення, була поставлена умова: кожен працівник зобов'язаний у 2011 році взяти безкоштовну відпустку за свій рахунок як мінімум на 11 днів.

Гірники "Червоного Жовтня" зазначають, що "фінансування шахти повністю бюджетне, тому що вугілля добувати гідрозахисним шахтам заборонили, відповідно, власних коштів у підприємства немає".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування