Симоненко відкидає звинувачення у корупції та каже про тактику

П'ятниця, 4 березня 2011, 12:03

Лідер КПУ запевняє, що перебування партії в урядовій коаліції – це лише тактика.

Про це він заявив у інтерв'ю українській службі  Бі-Бі-Сі, після того, як у середу екс-член КПУ від грудня минулого року Леонід Грач заявив, що готовий представити в суді докази корупції у лавах партії.

"Те, що ми перебуваємо в урядовій коаліції, не означає, що хтось має підстави говорити дурниці на адресу КПУ", - сказав Симоненко.

"Це роблять тільки для того, щоб дискредитувати, не маючи ніяких підстав. Хто довів, роблячи галасливі заяви, що з нашої сторони є якісь відступи від ідеології? По-друге, наша участь в коаліції – це тактика, і ця тактика зрозуміла", - запевняє він.

У ситуації з Грачем Симоненко не бачить нічого дивного, адже потужний капітал в черговий раз намагається боротися з комуністичною партією, тепер "найнявши" Грача.

"Він 15 років просидів в тому числі у керівництві партії, мовчки, нічого не говорячи, не дискутуючи стосовно питань, як покращити умови життя. А коли свої амбіції не задовольнив, а ми його викрили і зрозуміли справжні наміри, то тепер, зрозуміло, він пішов і працює у КПРС", - додав він.

Симоненко впевнений, що з комуністами в Україні не відбувається нічого поганого. Бо, за його словами, КПРС була створена ще десять років тому "деякими донецькими олігархами".

"Вона не є новою партією, вона створювалась як маргінальна партія потужним капіталом за вказівкою Кучми, для боротьби проти Комуністичної партії України. Так же як українська Комуністична партія (оновлена) - вона створювалась іншою групою капіталу для боротьби проти КПУ", - додав Симоненко.

Він наголосив, що керівниками цієї партії стали ті, чию позицію комуністи викрили як зрадницьку.

"Ми їх вилучили із партії та нашої фракції, а вони і далі продовжили обслуговувати інтереси великого капіталу, як у політичній діяльності так і поза її межами", сказав Симоненко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News