Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сестра Льовочкіна схвалила четвертий термін Назарбаєва

Понеділок, 4 квітня 2011, 11:55

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи вважає, що результати позачергових президентських виборів в Казахстані відбивають волю народу.

Про це заявила в Астані глава делегації Юлія Льовочкіна, передають Новости-Казахстан

"Делегація сходиться в думці, що, незважаючи на деякі недосконалості, які неминуче виникають на будь-яких виборах у будь-якій країні, результати цього голосування дійсно відбивають волю казахстанських виборців", - сказала вона.

У той же час делегація висловила стурбованість нерівними виборчими умовами, а також закликами до бойкотування виборів низкою політичних сил. 

Керівник делегації ПАРЄ відзначила, що, незважаючи на помірний прогрес у порівнянні з минулими виборами, для знаходження статусу справжньої демократії Казахстану варто було б поліпшити деякі умови.

У той же час делегація ОБСЄ вважає, що вибори президента Казахстану пройшли не на належному рівні.

"Вибори не пройшли на належному рівні, якого очікували. Ці вибори могли й мали пройти набагато краще", - сказав глава місії Даан Евертс, слова якого наводить Газета.ру.

Як відомо, діючий глава держави Нурсултан Назарбаєв переміг у президентських виборах, набравши, за попередніми даними,  95,5% голосів виборців.

Крім нього балотувалися ще три кандидати: лідер партії патріотів Гані Касимов, еколог Мелс Елеусізов і представник комуністичної народної партії Жамбил Ахметбеков.

Елеусізов під час голосування заявив, що він і вся його родина віддають голоси за Назарбаєва.

Дострокові вибори президента Казахстану були призначені після того, як КС визнав не відповідними до основного закону поправки в конституцію про організацію референдуму по продовженню повноважень Назарбаєва до 2020 року.

Парламент двічі голосував за ці поправки – другий раз, переборовши президентське вето.

17 січня Назарбаєв відмовився підписувати законопроект і направив його в КС для розгляду на предмет відповідності конституції.

Назарбаєв очолює країну вже 20 років.

Юлія Льовочкіна є сестрою голови адміністрації президента України Сергія Льовочкіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...